Bitwolk

Gebruikers beheren.

Het verschil tussen een gebruiker en alias

Met gebruikers kun je inloggen, deze krijgen een aparte inloggegevens en kun je het beste gebruiken voor persoonlijke e-mailadressen.

Voor gedeelde (algemene) e-mailadressen is een alias handig. Denk bijvoorbeeld aan een e-mailadres als administratie@domeinnaam.nl. Vervolgens geef je één of meerdere gebruikers toegang tot het alias. Zo hebben deze hier toegang tot, via het eigen account. Geen gedoe met gedeelde wachtwoorden én je hebt geen extra gebruikers nodig.

Toevoegen van een gebruiker

Log in op je Bitwolk-account en ga in het menu naar Administratie, kijk bij Gebruikers. Daar is het mogelijk om een gebruiker toe te voegen en een quota, maximaal te gebruiken ruimte, in te stellen.

Toevoegen van een alias

Kijk in je Bitwolk-account bij Instellingen, ontgrendel deze met je wachtwoord. Kijk vervolgens bij domeinennamen, en klap het domeinnaam uit waar je een alias wil toevoegen. Bijvoorbeeld; klap het domeinnaam jouwdomein.nl open, vul administratie met bijv. jouwaccount@mailwolk.nl in en druk op Alias aanmaken. Dan heb je administratie@jouwdomein.nl aangemaakt en is deze gekoppeld aan jouw account.

Wat is quota?

Bij het aanmaken van een gebruiker moet er een quote ingesteld worden en is achteraf aan te passen. Het gaat om de opslagruimte die deze gebruiker maximaal in beslag mag nemen.

Kan ik mijn quota veranderen?

Het is na het aanmaken van een gebruiker mogelijk om de quota aan te passen. Zowel omhoog als omlaag. Met omhoog bijstellen moet rekening worden gehouden met je abonnement. Het omlaag bijstellen kan ook, als de ruimte niet in gebruik is. We hanteren een minimum van 1 GB per gebruiker.

Ontdek ook hoe makkelijk veilig is.

Gratis proefperiode van een maand, zonder verplichtingen.

Gratis proberen