Bitwolk

Bitwolk Bestanden desktop app.

Voor iedereen die regelmatig bestanden verstuurt biedt Bitwolk een app voor Windows, MacOS en Linux. Zo hoef je niet je browser te openen om snel een of meerdere bestanden veilig te kunnen versturen. In dit stappenplan leggen we je uit hoe je zo snel mogelijk met de app aan de slag kunt.

Meer informatie over de app vind je op de informatiepagina.

Downloaden en installeren

Download en installeer het installatiebestand voor jouw platform. Hieronder vind je de installatiebestanden voor de verschillende platformen.

Linux-gebruikers moeten het bestand eerst execute rechten geven voordat het uitgevoerd kan worden.

Automatisch opstarten

De eerste keer dat je de app opstart vraagt deze of je de app automatisch wit laten opstarten. Als je dit toestaat zal de app automatisch opstarten wanneer je inlogt. De app draait dan in de achtergrond zodat je altijd klaar bent op bestanden te versturen.

Om de app volledig af te sluiten kun je met de (rechter)muisknop klikken op het Bitwolk logo in het systeemvak (naast de klok) en hier kiezen voor Afsluiten.

Inloggen

Open de app als deze nog niet open is. Klik vervolgens op Account toevoegen om een nieuw account toe te voegen. Dit opent je browser stuurt je door naar de online Bitwolk applicatie. Log hier in met jouw account.

Toestemming toestaan

Er wordt je vervolgens gevraagd of je toegang wilt geven tot Bitwolk Bestanden. Klik hier op Toestaan om deze toegang toe te staan. Je wordt hierna teruggeleid naar de Bitwolk Bestanden dekstop applicatie.

Afhankelijk van je browser kan er gevraagd worden of je dit wilt toestaan. Klik hier dan op OK.

Let op: controleer altijd wie er toegang vraagt en waartoe toegang wordt gevraagd. Als je er niet zeker van bent is het veiliger om de toegang te weigeren.

Bestanden selecteren

Open de app door op het Bitwolk Bestanden icoon te klikken. Sleep vervolgens de bestanden op de app. Alternatief kun je ook klikken op Bestanden kiezen om bestanden te selecteren.

Tip: MacOS gebruikers kunnen ook de bestanden direct op het app icoon slepen in het Dock of in het systeemvak (naast de klok).

Tip: Windows gebruikers kunnen ook de bestanden selecteren in de Verkenner, met rechtermuisknop hierop klikken en vervolgens kiezen voor Versturen met Bitwolk Bestanden.

Link aanmaken

Nadat je de bestanden geselecteerd hebt kun je hiervoor een deel-link aanmaken. Je kunt de volgende eigenschappen nog zelf instellen:

  • Account: Kies het account waarmee je de bestanden wilt versturen. Alleen van toepassing als je meerdere accounts hebt toegevoegd.
  • Naam: Kies een naam voor deze bestanden. Zo vind je ze makkelijk terug in het overzicht.
  • Wachtwoord: Alleen nodig wanneer gekozen is voor de Wachtwoord-beveiliging. Vul hier het gewenste wachtwoord in of laat er een genereren, deel deze veilig met de ontvanger. Kies Verwijderen om geen wachtwoord in te stellen. Met of zonder wachtwoord, de bestanden staan versleuteld opgeslagen bij Bitwolk, en ontsleutelen gebeurt pas weer bij de ontvanger. Zo kijkt onderweg niemand mee.
  • E-mailvalidatie: Een optioneel e-mailadres van de ontvanger, voor het valideren van de ontvanger. De ontvanger van de link kan de bestanden pas downloaden als deze bewezen heeft eigenaar te zijn van het opgegeven e-mailadres. Meer informatie.
    Wij sturen naar dit e-mailadres geen e-mail met de deel-link.
  • Naam ontvanger: Een optionele naam van de ontvanger. Deze naam wordt aan de deel-link gegeven zodat je deze kunt herkennen. Deze naam is privé en niet zichtbaar voor de ontvangers.
  • Bericht voor ontvanger: Een optioneel bericht voor de ontvanger van het bestand.

Klik op Versturen om de bestanden te uploaden.

Let op: De instellingen voor levensduur van bestanden zoals ingesteld in de online applicatie zijn op dit moment nog niet van toepassing op de Bitwolk Bestanden app voor Windows, MacOS en Linux. De bestanden die met de app worden verstuurd verwijderen we na 14 dagen.

Bijna klaar

Je bestanden worden nu in de achtergrond geüpload. De app geeft de aangemaakte deel-link weer, zodat je deze kunt versturen naar de ontvangers. Als je ervoor gekozen hebt een wachtwoord te genereren, staat deze hier ook vermeld. Deze kun je bijvoorbeeld per SMS versturen.

Ontdek ook hoe makkelijk veilig is.

Gratis proefperiode van een maand, zonder verplichtingen.

Gratis proberen