Bitwolk

Logboek voor Bestanden.

Bitwolk biedt een optioneel logboek aan waarmee je inzicht kunt krijgen en wat er met je verstuurde bestanden gebeurt. Zo kun je precies zien wanneer ze aangemaakt, gedownload en verwijderd zijn en door wie. Deze informatie blijft ook allemaal bewaard nadat de bestanden zelf verwijderd zijn. Het is wel mogelijk om het logboek handmatig te legen.

Logboek instellen

Voordat het logboek informatie verzameld zal deze ingesteld moeten worden. Met deze instelling wordt bepaald welke informatie er verzameld wordt.

1. Inloggen

Log in bij Bitwolk met je account.

2. Instellingen

Ga vervolgens naar Menu > Instellingen en kies vervolgens voor Bestanden.

3. Logboek instellingen ontgrendelen

Scrol vervolgens naar Logboek en klik op Bewerken om de instellingen te wijzigen. Vul hier je wachtwoord in om deze instellingen te ontgrendelen.

4. Logboek instellen

Kies de instelling die je wilt gebruiken. Hiervoor zijn drie opties:

 • Uitgeschakeld
  Er worden geen gebeurtenissen opgeslagen in het logboek. Je kunt niet zien of de ontvanger de bestanden heeft gedownload. Bestaande gebeurtenissen in het logboek blijven bewaard.
 • Downloads
  Alleen download gebeurtenissen worden opgeslagen. Hiermee kun je zien hoe vaak bestanden zijn gedownload. Informatie over de bestanden zoals bestandsnaam worden niet opgeslagen in het logboek.
 • Alle gebeurtenissen
  Alle gebeurtenissen worden opgeslagen. Zowel het uploaden, downloaden en verwijderen van bestanden, als het aanmaken en verwijderen van de bijbehorende links. Hiermee is precies na te gaan wat er met je bestanden gebeurd is.

Alle bestaande logboek gebeurtenissen blijven bewaard. Klik vervolgens op Opslaan om de instelling op te slaan. Vanaf nu zal de gewenste hoeveelheid informatie verzameld worden over je verstuurde en ontvangen bestanden.

(Optioneel) Logboek verwijderen

Het is mogelijk de inhoud van het logboek te verwijderen. Doorloop hiervoor dezelfde stappen als het aanpassen van het logboek, maar kies voor Verwijderen bij stap 4. in plaats van het kiezen van je gewenste instelling. Bevestig vervolgens dat je het logboek wilt legen. De complete inhoud van het logboek zal direct worden gewist.

Let op: Het legen van het logboek zet ook alle download tellers naar 0.

Logboek gebruiken

Je kunt het logboek doorzoeken om gebeurtenissen te vinden voor een map meer één of meerdere bestanden. Je kunt deze informatie opzoeken op basis van een deel link van deze bestanden. Zo kun je makkelijk vanuit een verstuurde link je audit trail benaderen.

Naast het kunnen doorzoeken van het logboek staat ook hoevaak een bestand gedownload is naast de bestandsnaam in de Bestanden-app. Je kunt hier op klikken om te zien wie het bestand heeft gedownload. Deze naam komt overeen met de naam die aan de deel links gegeven is.

1. Inloggen

Log in bij Bitwolk met je account.

2. Bestanden

Open de Bestanden-app in het menu, mocht je deze nog niet open hebben. Ga vervolgens naar Logboek in de navigatie aan de linkerzijde.

3. Doorzoeken

Kopieer en plak de deel link waarover je de gebeurtenissen in het logboek wilt opzoeken in het zoek veld. Klik vervolgens op Zoeken.

4. Resultaten

Als het logboek informatie bevat over de link zullen de gebeurtenissen worden weergegeven. De gebeurtenissen worden in chronologische volgorde weergegeven waarbij de laatste (meest recente) gebeurtenis onderaan staat.

 • #
  Het volgnummer in het logboek voor deze link. Hiernaar wordt verwezen in andere kolommen.
 • Type item
  Het soort onderwerp van de bewerking. Dit kan het logboek zelf zijn, een bestand of map, of een deel link.
 • Bewerking
  De bewerking die heeft plaatsgevonden. Dit kan aanmaken, bewerken, verwijderen of downloaden zijn.
 • Datum en tijd
  De datum en het tijdstip waarop de bewerking heeft plaatsgevonden.
 • Ref
  Een verwijzing naar de relevante 'aanmaken' gebeurtenis van het item. Hiermee kun je bepalen welk bestand er bijvoorbeeld gedownload was bij een 'download' gebeurtenis. Dit verwijst naar het volgnummer in de eerste kolom.
 • Link Ref
  Een verwijzing naar de relevante deel link die de bewerking gemaakt heeft. Dit verwijst naar het volgnummer in de eerste kolom.
 • Extra info
  Extra informatie bij de gebeurtenis, zoals de bestandsnaam of de rechten (downloaden en/of uploaden) op een deel link.

Ontdek ook hoe makkelijk veilig is.

Gratis proefperiode van een maand, zonder verplichtingen.

Gratis proberen