Bitwolk

Bestanden ontvangen.

Makkelijk en veilig bestanden ontvangen met Bitwolk Bestanden. Handig als je gevoelige informatie van iemand nodig hebt. Alles versleuteld, om er zeker van te zijn dat niets uitlekt of in verkeerde handen valt.

Maak een linkje aan, stuur deze naar iemand waarvan je bestanden nodig hebt. Hij of zij komt met deze link terecht in een beveiligde omgeving waarin we de bestanden versleutelen en versturen. Ze hebben hiervoor geen Bitwolk-account nodig. Je ontvangt de bestanden in de Bestanden app.

1. Inloggen

Log in bij Bitwolk met je account.

2. Bestanden

Open de Bestanden-app in het menu, mocht je deze nog niet open hebben. Ga vervolgens naar Ontvangen in de navigatie aan de linkerzijde.

3. Nieuwe map aanmaken

Klik op Bestanden opvragen bovenin, of op de plus-knop rechtsonderin. Hiermee maak je een nieuwe map om één of meerdere bestanden in te ontvangen. Geef het een naam om het later makkelijk mee terug te vinden en klik op Aanmaken.

4. Deel-link aanmaken

Nu maak je een deel-link voor de map aan. Op deze link zijn bestanden te uploaden, stuur deze naar de mensen van wie je bestanden wilt ontvangen. Er zijn een aantal dingen in te stellen:

  • Beveiliging: Kies een beveiliging. Met Wachtwoord is er naast de link nog een wachtwoord nodig om de bestanden te uploaden of bekijken. Een extra beveiligingsmaatregel. Bij de optie Zonder wachtwoord heb je alleen de link nodig om bestanden te uploaden en bekijken. Bij beide opties staan de bestanden versleuteld opgeslagen bij Bitwolk, en onsleutelen gebeurt pas weer bij de ontvanger. Zo kijkt onderweg niemand mee.
  • Wachtwoord: Alleen nodig wanneer gekozen is voor de Wachtwoord-beveiliging. Vul hier het gewenste wachtwoord in, deel deze veilig.
  • Titel: Een optionele titel voor de deel-link, handig als je meerdere links aanmaakt. Deze titel is privé en niet zichtbaar voor anderen.
  • Bericht: Een optioneel bericht voor de verzender van de bestanden.

Klik op Opslaan om de deel-link aan te maken.

De deel-link is opgeslagen en te vinden onder Delen. Klik op Kopiëren om de link naar je klembord te kopiëren, plak hem bijvoorbeeld in een mailtje.

5. Bestanden downloaden

Alle ontvangen bestanden zijn te vinden onder Bestanden. Door erop te klikken zijn ze stuk voor stuk te downloaden.

De bestanden blijven twee weken bewaard, zo is het opruimen van oude bestanden nooit nodig.

Een paar tips

Meerdere deel-links maken

Het is mogelijk om meerdere links aan te maken. Handig om van meerdere mensen bestanden op te vragen. Zo is het mogelijk om achteraf een link voor één iemand te verwijderen, de links van de anderen blijven werken. Open een map uit het Ontvangen-overzicht en klik op Toevoegen onder het kopje Delen.

Toegang aanpassen

Standaard staat een deel-link ingesteld op Downloaden en uploaden. Er zijn meer opties in te stellen:

  • Downloaden: Geeft de mogelijkheid om bestanden te bekijken en downloaden, maar het is niet mogelijk bestanden toe te voegen.
  • Uploaden: Hiermee is het mogelijk om bestanden toe te voegen, maar zijn eerder geüploade bestanden niet zichtbaar. Handig om met meerdere mensen te delen, als ze elkaars bestanden niet mogen zien.
  • Downloaden en uploaden: Het is mogelijk om bestanden toe te voegen, maar ook om eerder geüploade bestanden te bekijken en downloaden. Dit is de standaard instelling.

Deze instelling is te wijzigen bij een bestaande deel-link, klik op een deel-link onder Delen. Dit opent een bewerkvenster, kies de gewenste instelling bij Toegang en klik op Opslaan.

Deel-link verwijderen

Klik op de deel-link die je wilt verwijderen. Kies voor Verwijderen in het bewerkvenster. Als je het zeker weet, klik dan in de bevestiging op Verwijderen. De bestanden blijven bewaard.

Ontdek ook hoe makkelijk veilig is.

Gratis proefperiode van een maand, zonder verplichtingen.

Gratis proberen