Bitwolk

Bitwolk Bestanden voor Outlook.

Voor gebruikers van Outlook voor Windows biedt Bitwolk een Outlook add-in aan waarmee je bestanden veilig verstuurt vanuit Outlook. Zo hoef je geen andere apps te openen om gebruik te kunnen maken van Bitwolk. In dit stappenplan leggen we je uit hoe je zo snel mogelijk met de app aan de slag kunt.

Downloaden en installeren

Om gebruik te kunnen maken van onze Outlook add-in heb je Office 2016 nodig, bijvoorbeeld via een Office 365 abonnement. Daarnaast heb je de Bitwolk Bestanden app nodig, daarin wordt het account ingesteld met jouw persoonlijke sleutelbos. Hoe je deze app installeert en instelt lees je in de eerste vier stappen van onze handleiding.

Download en installeer het installatiebestand via de link hieronder. Nieuwe versies worden automatisch geïnstalleerd wanneer deze beschikbaar zijn.

Bestanden selecteren

Om bestanden te versturen klikt je op de knop Bestanden toevoegen tijdens het typen van een e-mail. Selecteer vervolgens de bestanden die je wilt versturen.

Let op: vanwege technische beperkingen is de maximale bestandsgrootte 1GB.

Link aanmaken

Nadat je de bestanden geselecteerd hebt kun je hiervoor een deel-link aanmaken. Je kunt de volgende eigenschappen nog zelf instellen:

  • Account: Kies het account waarmee je de bestanden wilt versturen. Alleen van toepassing als je meerdere accounts hebt toegevoegd in de Bitwolk Bestanden app.
  • Naam: Kies een naam voor deze bestanden. Zo vind je ze makkelijk terug in het overzicht.
  • Beveiliging: Kies een beveiliging. Met Wachtwoord is er naast de link nog een wachtwoord nodig om de bestanden te downloaden. Een extra beveiligingsmaatregel. Bij de optie Zonder wachtwoord heb je alleen de link nodig om bestanden te downloaden. Bij beide opties staan de bestanden versleuteld opgeslagen bij Bitwolk, en ontsleutelen gebeurt pas weer bij de ontvanger. Zo kijkt onderweg niemand mee.
  • Wachtwoord: Alleen nodig wanneer gekozen is voor de Wachtwoord-beveiliging. Vul hier het gewenste wachtwoord in of laat er een genereren, deel deze veilig met de ontvanger.
  • E-mailvalidatie: Een optioneel e-mailadres van de ontvanger, voor het valideren van de ontvanger. De ontvanger van de link kan de bestanden pas downloaden als deze bewezen heeft eigenaar te zijn van het opgegeven e-mailadres. Meer informatie.
    Wij sturen naar dit e-mailadres geen e-mail met de deel-link.
  • Naam ontvanger: Een optionele naam van de ontvanger. Deze naam wordt aan de deel-link gegeven zodat je deze kunt herkennen. Deze naam is privé en niet zichtbaar voor de ontvangers.
  • Bericht voor ontvanger: Een optioneel bericht voor de ontvanger van het bestand.

Klik op Versturen om de bestanden te uploaden.

Let op: De instellingen voor levensduur van bestanden zoals ingesteld in de online applicatie zijn op dit moment nog niet van toepassing op de Bitwolk Bestanden app voor Windows, MacOS en Linux. De bestanden die met de app worden verstuurd verwijderen we na 14 dagen.

Bitwolk Bestanden voor Outlook

Bijna klaar

Je bestanden worden nu in de achtergrond geüpload. De link wordt automatisch aan je e-mail toegevoegd zodat je deze kunt versturen naar de ontvangers. Als je ervoor gekozen hebt een wachtwoord te genereren, staat deze vermeld aan de rechterkant. Deze kun je bijvoorbeeld per SMS versturen.

Ontdek ook hoe makkelijk veilig is.

Gratis proefperiode van een maand, zonder verplichtingen.

Gratis proberen