Bitwolk

Bestanden versturen.

Veilig bestanden versturen is makkelijk met Bitwolk Bestanden. We versleutelen bestanden bij jou, voor het versturen. Na het downloaden ontsleutelen we alles bij de ontvanger, zonder dat hij of zij hier iets van merkt (ook is hiervoor geen Bitwolk-account nodig). Zo ben je er zeker van dat er onderweg niemand meekijkt en het is nog makkelijk ook.

1. Inloggen

Log in bij Bitwolk met je account.

2. Bestanden

Open de Bestanden-app in het menu, mocht je deze nog niet open hebben.

3. Bestand uploaden

Sleep het te versturen bestanden op de app, gebruik de knop Uploaden om de bestanden te selecteren of de plus-knop rechtsonderin. De gekozen bestanden versleutelen we voor het uploaden, zo is het voor de ontvanger pas weer in te zien. De voortgang hiervan is linksonderin te vinden.

Geef vervolgens een naam op voor de bestanden die je gaat versturen. Zo kun je ze later makkelijk terugvinden. Klik vervolgens op Opslaan.

Goed om rekening mee te houden, het is nog niet mogelijk bestanden groter dan 1GB te versturen. Voor Internet Explorer is 200MB mogelijk, zie voor meer informatie browser ondersteuning.

4. Deel-link aanmaken

Na het uploaden maak je een deel-link aan. Op deze link zijn de bestanden te downloaden, deze stuur je naar de ontvanger(s). Er zijn een aantal dingen in te stellen:

  • Beveiliging: Kies een beveiliging. Met Wachtwoord is er naast de link nog een wachtwoord nodig om de bestanden te downloaden. Een extra beveiligingsmaatregel. Bij de optie Zonder wachtwoord heb je alleen de link nodig om bestanden te downloaden. Bij beide opties staan de bestanden versleuteld opgeslagen bij Bitwolk, en ontsleutelen gebeurt pas weer bij de ontvanger. Zo kijkt onderweg niemand mee.
  • Wachtwoord: Alleen nodig wanneer gekozen is voor de Wachtwoord-beveiliging. Vul hier het gewenste wachtwoord in, deel deze veilig met de ontvanger.
  • Titel: Een optionele titel voor de deel-link, handig als je meerdere links aanmaakt. Deze titel is privé en niet zichtbaar voor de ontvangers.
  • Bericht: Een optioneel bericht voor de ontvanger van het bestand.

Kies op Opslaan om de deel-link aan te maken.

5. Klaar

De deel-link is opgeslagen en te vinden onder Delen. Klik op Kopiëren om de link naar je klembord te kopiëren, plak hem bijvoorbeeld in je mailtje aan de ontvanger.

De bestanden blijven standaard twee weken bewaard, zo is het opruimen van oude bestanden nooit nodig. De levensduur van bestanden kun je aanpassen bij de Instellingen > Bestanden.

Een paar tips

Bestanden toevoegen of verwijderen

Het is mogelijk de inhoud van de deel-links aan te passen. Sleep extra bestanden naar Bestanden toevoegen om extra bestanden te versturen. Je kunt ook een geüpload bestand verwijderen door deze te selecteren en vervolgens op Bestanden verwijderen te klikken. Deze aanpassingen zijn direct zichtbaar voor de ontvanger!

Meerdere deel-links maken

Het is mogelijk om meerdere links aan te maken. Handig om de bestanden naar meerdere ontvangers te sturen. Zo is het mogelijk om achteraf een link voor één ontvanger te verwijderen, de links van de andere ontvangers blijven werken. Open een bestand uit het overzicht en klik op Toevoegen onder het kopje Delen.

Deel-link verwijderen

Klik op de deel-link die je wilt verwijderen. Kies voor Verwijderen in het bewerkvenster. Als je het zeker weet, klik dan in de bevestiging op Verwijderen. Het bestand blijft bewaard.

Ontdek ook hoe makkelijk veilig is.

Gratis proefperiode van een maand, zonder verplichtingen.

Gratis proberen