Bitwolk

Eigen domein.

Ook als je een eigen domein hebt kun je gebruik maken van Bitwolk. Je kunt dit domein toevoegen aan jouw account. Daarna kun je aliassen aanmaken vanuit dit domein naar jouw account of die van een andere Bitwolk gebruiker. Zo krijg je het beste van twee werelden.

Eigen domein toevoegen

1. Inloggen

Log in bij Bitwolk met je account.

2. Instellingen

Ga vervolgens naar Menu > Instellingen, vul dan je wachtwoord in en klik op Ontgrendelen.

4. Domeinen beheren

Ga naar Domeinen. Vul hier je domein in, bijvoorbeeld voorbeeld.nl en klik op Domein aanmaken.

5. Eigendom valideren

Onder het zojuist aangemaakte domein staat een veld Validatiecode. Deze dient te worden toegevoegd aan aan de DNS-instellingen voor jouw domein om te bewijzen dat jij de eigenaar van het domein bent. Ga hiervoor naar het beheerpaneel van jouw DNS aanbieder en voeg een TXT record toe voor het domein. Vul hier het volgende als waarde in, waarbij je <Validatiecode> vervangt door jouw validatiecode.

bitwolk-domain-verification=<Validatiecode>

Dit komt er dus bijvoorbeeld alsvolgt uit te zien:

bitwolk-domain-verification=YdH49fm2eMc83

6. SPF instellen

Om spam tegen te gaan, moet er nog SPF worden ingesteld. Ga naar het beheerpaneel van jouw DNS aanbieder en voeg een TXT record toe voor het domein. Vul hier het volgende als waarde in, als je alleen vanaf Bitwolk wilt e-mailen.

v=spf1 include:_spf.bitwolk.nl -all

Als je ook e-mails wilt kunnen versturen vanaf andere servers (bijvoorbeeld een webserver met contactformulier), moet deze worden toegevoegd aan het TXT record. Dit kan bijvoorbeeld op basis van het IP-adres van de server:

v=spf1 include:_spf.bitwolk.nl ip4:12.34.56.78 -all

als het IP-adres van de server 12.34.56.78 is.

7. Activeren

Om Bitwolk e-mail voor jouw domein te laten accepteren moet het domein nog geactiveerd worden. Ga hiervoor in Bitwolk naar Instellingen > Domeinen en open jouw domein door erop te klikken. Zet de status van het domein naar Actief en klik vervolgens op de Opslaan knop achter de status.

8. Aliassen aanmaken

Voordat Bitwolk alle mail gaat accepteren, moeten er nog aliassen gemaakt worden. Ga hiervoor in Bitwolk naar Instellingen > Domeinen en open jouw domein door erop te klikken.

Vul onder de kolom Alias de naam in die je onder jouw domein wilt gebruiken. Vul onder Ontvanger een Bitwolk e-mailadres is die de mail moet ontvangen. Hier kun je dus je eigen Bitwolk e-mailadres neerzetten als je zelf de e-mail wilt onvangen. Klik uiteindelijk op Alias aanmaken om het alias toe te voegen.

Voorbeeld: Als je j.doe@voorbeeld.nl wilt doorsturen naar john.doe@mailwolk.nl, vul je j.doe bij Alias in en john.doe@mailwolk.nl bij Ontvanger.

Tip: Laat Alias leeg als je een vangnet wilt instellen. Zo worden alle e-mails die aan niet-bestaande adressen worden gestuurd naar het bijbehorende Ontvanger-adres gestuurd. Let op dat er een redelijke kans is dat er veel spam tussenzit.

9. DNS Instellen

Nu de instellingen voor Bitwolk correct staan, kan de mail voor het domein doorgestuurd worden naar de servers van Bitwolk. Hiervoor moeten er drie MX records aangemaakt worden. Als er al een of meerdere bestaan, kunnen deze aangepast worden.

  1. Hoofd record
    • Waarde: mail.bitwolk.nl, preference: 10
  2. Eerste back-up record
    • Waarde: mail1.bitwolk.nl, preference: 20
  3. Tweede back-up record
    • Waarde: mail2.bitwolk.nl, preference: 30

10. (Aanbevolen) DKIM instellen

Hoewel het instellen van DKIM niet verplicht is, bevelen we het gebruik ervan wel aan. Het verminderd spam en bewijst dat e-mails van jouw domein verzonden zijn met jouw toestemming.

Ga voor het instellen van DKIM in Bitwolk naar Instellingen > Domeinen en open jouw domein door erop te klikken. Klik achter Actieve DKIM Sleutel op Nieuwe sleutel. Er wordt een DKIM sleutel aangemaakt. Selecteer deze vervolgens als Actieve DKIM Sleutel en klik op Opslaan.

Om de DNS hiervoor goed te zetten, ga je naar het beheerpaneel van je DNS aanbieder. Voeg hier een TXT record toe voor

bitwolk-mailsystem._domainkey.<jouw domein>

Als jouw domein bijvoorbeeld voorbeeld.nl heet, wordt het dus

bitwolk-mailsystem._domainkey.voorbeeld.nl

Vul als waarde hier de waarde van kolom DNS in, die bij de zojuist in Bitwolk aangemaakte DKIM sleutel staat. Deze ziet er alsvolgt uit:

v=DKIM1; k=rsa; p=MIIBIjAN...wIDAQAB.

Klaar

Het kan even duren voordat alles geüpdatet is. Wanneer de DNS eenmaal doorgekomen is, zal je alle mail voor jouw domein ontvangen in je Bitwolk mailbox. Je kunt uiteraard ook namens jouw domein e-mails versturen.

Ontdek ook hoe makkelijk veilig is.

Gratis proefperiode van een maand, zonder verplichtingen.

Gratis proberen