Bitwolk

E-mailvalidatie voor Bestanden.

Om zeker te weten dat alleen de bedoelde ontvanger de bestanden kan downloaden —ook zonder gebruik te maken van een wachtwoord— kun je e-mailvalidatie instellen. Daarmee valideren wij dat de downloader eigenaar is van het opgegeven e-mailadres. Pas daarna kunnen de bestanden worden gedownload.

Doordat deze informatie ook terugkomt in het logboek —als deze ingeschakeld is— kun je dit bijvoorbeeld ook gebruiken om te weten wie de bestanden heeft gedownload.

E-mailvalidatie in gebruik bij verzenden

Het instellen van e-mailvalidatie gebeurt bij het aanmaken van een deel-link. Voor het uploaden van bestanden en het aanmaken van een deel-link zie Bestanden versturen.

Vul tijdens stap 4. Deel-link aanmaken bij E-mailvalidatie het e-mailadres van de ontvanger in. Dit e-mailadres moet door de ontvanger bevestigd worden tijdens het downloaden door middel van een validatiecode. Wij sturen naar het opgegeven geen andere e-mails dan de benodigde validatiecode.

Maak je gebruik van het logboek voor Bestanden, dan zal het e-mailadres van de ontvanger daar ook zichtbaar zijn. Zo kun je precies zien wie welke bestanden wanneer heeft gedownload. Heel handig om bijvoorbeeld aan te kunnen tonen dat iemand je bestanden heeft ingezien.

E-mailvalidatie bij het downloaden

De verzender heeft aangegeven dat je jouw e-mailadres moet valideren voordat je de bestanden kunt downloaden. Op de downloadpagina staat een hint vermeld om welk e-mailadres het gaat.

Je kunt kiezen of je onthouden wilt worden, of dat de validatie maar één keer geldig is. Als je er voor kiest om onthouden te worden slaan wij je validatie op zodat je niet iedere keer handmatig hoeft te valideren.

Klik op Verstuur validatie om de e-mail met een validatiecode te versturen. Je ontvangt deze binnen enkele minuten in je inbox. Duurt het langer? Controleer dan ook even de map Spam of Ongewenste berichten. Soms komt de e-mail daar per ongeluk terecht.

Kopieer vervolgens de validatiecode uit de e-mail en plak deze in het invoerveld op de downloadpagina. Klik op Verder om naar je bestanden te gaan.

Privacy

Omdat wij erg veel om transparantie geven leggen we hieronder precies uit hoe deze functionaliteit werkt en welke informatie wij daarvoor opslaan. Zo heb je als gebruiker goed inzicht in hoe je gegevens verwerkt worden.

Deel-link

Om de e-mailvalidatie te kunnen gebruiken wordt het e-mailadres van de ontvanger tijdelijk leesbaar opgeslagen. Zo kunnen wij dit adres gebruiken om —op aanvraag van de verzender en ontvanger— een validatie e-mail te versturen, of nieuwe deel-links met e-mailvalidatie koppelen aan al eerder onthouden validaties.
Bij het verwijderen van de deel-link waaraan het e-mailadres gekoppeld is wordt dit leesbaar opgeslagen e-mailadres uit ons systeem verwijderd.

Validatiecode

Waneer een ontvanger de validatie e-mail laat versturen zal dit e-mailadres ook tijdelijk samen met de validatiecode worden opgeslagen. Deze worden verwijderd zodra

  • de validatiecode gebruikt is (als de validatiecode eenmalig is), of
  • de validatiecode voor 30 dagen ongebruikt is (als de validatiecode onthouden is), of
  • de validatiecode voor een uur ongebruikt is.

Logboek

Als laatste wordt het e-mailadres mogelijk opgeslagen in het logboek van de verzender. Dit gebeurt tijdens het downloaden van de bestanden als de verzender het logboek heeft ingeschakeld. Het logboek is compleet versleuteld zodat deze voor niemand anders leesbaar is, dus ook voor Bitwolk niet.

Ontdek ook hoe makkelijk veilig is.

Gratis proefperiode van een maand, zonder verplichtingen.

Gratis proberen