Bitwolk

Uitgaande e-mail beveiligen.

Bitwolk biedt verschillende niveaus van beveiliging voor het versturen van je e-mails aan. Het verschil hiertussen is misschien niet voor iedereen direct duidelijk. Daarom gaan we daar hier dieper op in. Zo kun jij een goede keuze maken wat het beste bij jou past.

Voor het beveiligen van je inkomende onversleutelde e-mails zie Inkomende e-mail beveiligen.

Let op: Als je e-mails versleutelt kunnen deze niet in de alle e-mailapplicaties gelezen worden. Hiervoor kun je extra (soms betaalde) software nodig hebben.

Geen gebruik van maken

Zoals de naam al zegt, dit geeft aan dat je geen gebruik wilt maken van beveiliging. Je e-mail wordt zelf niet versleuteld en ondertekend verstuurd. Hij wordt dus ook leesbaar opgeslagen. De ontvanger kan niet beoordelen of de e-mail echt van jou komt. Uiteraard wordt de verbinding waarover de e-mail verstuurd wordt wel versleuteld (TLS). Zo kan niet iedereen meelezen.

Alleen tekenen

Je e-mail wordt zonder versleuteling verstuurd, maar wel ondertekend. De ontvanger kan daarmee zien dat de e-mail echt van jou komt. Hij wordt nog steeds leesbaar opgeslagen. Ook hier wordt de verbinding waarover de e-mail verstuurd wordt wel versleuteld (TLS). Zo kan niet iedereen meelezen.

Altijd tekenen en versleutelen

Je e-mail zal versleuteld en ondertekend verstuurd en opgeslagen worden. Hiervoor heb je publieke PGP-sleutel van de ontvanger nodig. Voor Bitwolk-gebruikers wordt deze automatisch opgehaald. De ontvanger kan zien dat de e-mail echt van jou komt.

Heb je van één of meerdere ontvangers geen sleutel? Dan zal de e-mail niet verstuurd worden.

Waar mogelijk tekenen en versleutelen

Je e-mail zal versleuteld en ondertekend worden naar ontvangers waar je een PGP-sleutel van hebt. Voor ontvangers van wie je geen sleutel hebt zal de e-mail alleen ondertekend opgestuurd worden. Zo kan de e-mail altijd verzonden worden, maar soms wat minder veilig. Uiteraard wordt de verbinding waarover de e-mail verstuurd wordt wel versleuteld (TLS). Voor in je map met verzonden e-mails wordt de versleutelde variant gebruikt. Zo wordt jouw mailbox optimaal beveiligd.

“E-mail versleuteling” en “Versleutelde verbinding (TLS)”

Als je e-mail zelf niet versleuteld is, is deze bij de verzender en ontvanger gewoon leesbaar, bijvoorbeeld als er ingebroken wordt. Tijdens het transport kan de verbinding, en dus ook je e-mail, wel tijdelijk versleuteld zijn. Niet iedereen kan dan meelezen, maar de verzender, eventuele “sorteerstations” en de ontvanger wel. Als je een e-mail zelf versleuteld, kan alleen de verzender en ontvanger deze lezen. En verder niemand.

Ontdek ook hoe makkelijk veilig is.

Gratis proefperiode van een maand, zonder verplichtingen.

Gratis proberen